Історія ювелірних прикрас

05.10.2021 14:49

кольцо старинное-dear.jpgІсторія ювелірних прикрас починається з появою перших людей, які використовували ювелірні прикраси як форму самовираження.

  • Перші ювелірні прикраси носили кроманьйонці, предки Homo Sapiens, ще 40 000 років тому. Жінки відчували найбільше пристрасть до прикрас. Для них використовували кістки, зуби тварин, камінчики, черепашки, рослини і багато іншого.

  • У давнину ювелірні прикраси носили символічний характер і виконували функцію талісманів.

  • Єгипетські ювелірні прикраси поклали початок сучасному ювелірному мистецтву. У Стародавньому Єгипті виробництво ювелірних прикрас стало професією. Улюбленим матеріалом єгипетських майстрів було звичайно золото.

  • Рим був процвітаючим центром ювелірної майстерності. У Греції і Римі носити ювелірні прикраси стало загальної традицією. Золото, наприклад, використовувалося навіть в декоруванні меблів і предметах домашнього вжитку.

  • З прийняттям християнства ювелірні прикраси символізували християнську віру. На початку середніх століть монастирі були відповідальні за виробництво ювелірних прикрас. Саме в цей період монастирі поставляли ювелірні «товари» на ринок і займалися підбором ювелірних майстрів.

  • У період Ренесансу, такий великий художник, як Леонардо да Вінчі, працював з відомими ювелірами того часу. Леонардо да Вінчі, за свою кар'єру зробив ювелірні прикраси для людей, які підтримували його художньо-винахідливі починання, а Боттічеллі отримав свою першу художню освіту в магазині ювеліра.

    Сьогодні, увага в ювелірній майстерності, стала зосереджуватися більше на дизайні, творчому і художньому вираженні.

    Мінлива мода на ювелірні вироби збільшує швидкість зміни ювелірних колекцій.

    Сучасні ювелірні тенденції, розвиваються з величезною швидкістю і вносять різноманітність в асортимент ювелірних прикрас!