Культивовані перли. Що ж це таке?
Перли - це краса, загадковість, таємничість, вишуканість.
Перли - це дар живої природи! З того самого дня, коли дикун в пошуках їжі відкрив мушлю і на свій подив, знайшов усередині неї зерно, яке мерехтіло в променях тропічного сонця і безперервно, аж до наших днів, перли займають особливе місце в ряду коштовностей.
Перламутрова раковина утворює перлинку. Вона росте всередині «Мами перлини» (перла - перлина, мутр - мама), завдяки тому, що довгі роки шар за шаром відкладається перламутр.
У XIII столітті в Китаї виявили, що прісноводні мушлі, також можуть огортати перламутром піщинки, які потрапляли всередину молюска. Люди стали культивувати перли. Особливою лопаткою вони злегка відкривали стулки мушлі і за допомогою бамбукової палички поміщали піщинку між мантією і раковиною молюска. Потім мушлю повертали назад у водойму, де вона жила кілька місяців або навіть два чи три роки. По закінченні цього часу піщинка обростала перламутром і перетворювалася на перлину.
Однак в природі цей процес займає приблизно 15 років!
Культивовані перли - це перли, що виросли в природних умовах, але за участю людини.
У наш час ми використовуємо в своєму виробництві тільки якісні культивовані перли!
Носіть прикраси з перлами з особливим задоволенням, адже кожна перлинка - це маленьке диво природи!