Це цікаво! Бурштин.

19.07.2021 19:01

А Ви маєте що-небудь з бурштину? Картину, прикрасу, просто невеличкий шматочок із заворожуюче застиглою миттю минулого?

Бурштин - це смола дерев, що застигла, переважно хвойних, якій приблизно 50 мільйонів років.

У тих краях, де росли ці дерева, відбулося значне потепління і зволоження клімату, що сприяло формуванню пишної рослинності. Зміна клімату ж викликала рясний вихід смоли з дерев.

Згодом, смола окислювалася під дією кисню і перетворювалася в результаті в знайомий нам «камінь, що світиться теплим світлом» - бурштин.

Все, що потрапляло в рідку смолу: комахи, рослини, дрібні ссавці, пов'язало в ній, і, завдяки її складу, збереглося в практично незмінному вигляді, і називають включеннями.

yant-3.jpg Включення - це явище, цінне не тільки в ювелірній і мистецькій справі, але також цікаве багатьом галузям науки: від історії до біохімії, від палеонтології до фізики. Вони можуть бути різного розміру, але кожне включення несе в собі велику цінність!

Близько двох мільйонів років тому величезний льодовик посунув своєю масою деякі шари землі, внаслідок чого утворилися вторинні (четвертинні) відкладення бурштину. Так що і зараз бурштин знаходять практично на всьому величезному просторі, яке колись займав льодовик.

Янтар недарма використовують в ювелірних прикрасах, так як подібно цьому дивовижному каменю, кожна жінка приваблює особливою красою, завдяки унікальності свого внутрішнього світу!